سیر کوهی

از برگ این گیاه تا می توانید استفاده کنید و چنان چه در اختیار ندارید از سیر معمولی چه از برگ و چه از پیاز آن میل نمایید. اثر گیاه تازه بهتر از پخته ی آن است. برگ آن را همراه با جعفری و پیازچه به صورت سبزی خوردن یا سالاد، سوپ، آش کوکوی بدون تخم مرغ می توانید تناول نمایید.

نا بر تحقیقات دانشمندی بنام «ری (Rey)» زیاده روی در مصرف سیر ، موجب سر درد وضعف بینائی می شود. برای جلو گیری از این مضرات چند راه پیشنهاد شده است:
الف- پختن سیر در آب واضافه کردن کمی نمک یا کره یا روغن بادام به آن.
ب -استعمال گشنیز به همراه مصرف سیر یا بعد از مصرف سیر
چنانچه در مصرف سیر ،مراعات سن ، مزاج وفصل نگردد مخصوصا به حالت خام در مصرف آن زیاده روی شود، برای دستگاه تنفس و بیماری بواسیر مضر است.
تذکر:بهترین کار برای بر طرف کردن بوی سیر خوردن سبزی وکاهو است ، زیرا کلروفیل موجود در این سبزیها بوی سیر را دفع می کند
مضرات :
سیر با آنکه خواص بسیاری درد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف چشم و  عوارض بواسیر می شود  . سی برای آنهائیکه اسهال دارند مضر است .
آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند .
کسانیکه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی بان روغن بادام یا کرده اضافه کنید تا مضر نباشد .
اشخاصی که گرم مزاج هستند اگر می خواهند سیر بخورند طبق توصیه ابن سینا حکیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده کنند .
برای  پختن سیر پس از پوست کندن آنرا بمدت سه دقیقه بخار دهید . اشخاصی که دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند و همینطور کسانیکه آلرژی دارند نباید از سیر استفاده کنند.

عکس های مربوط به سیر کوهی و محیط اطراف آن در کوههای روستای معدن  آق دربند که به صورت خودرو و وحشی می روید و مورد استفاده اهالی می باشد در زیر تقدیم شما می نمایم.سیر کوهی

سیر کوهی

/ 0 نظر / 52 بازدید